Menu
Menu

Kasko Neleri Karşılar

Kasko Neleri Karşılar ve Hangi Hasarları Öder?


Kasko sigortası yaptırarak çarpma, çarpışma, hırsızlık ve yangın durumlarında aracınızı maddi olarak koruyabilirsiniz. Peki, kaskolu aracınız hasar görürse ne yapmalısınız? Hasar anlaşmanız için nereye ve nasıl başvurmalısınız? Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz? Kazada kusurlu olsak bile sigorta hasarı karşılar mı? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını Sunay Yıldırım Sigorta olarak sizlere açıkladık.


Kasko Neleri Karşılar?

Kaza veya arıza durumunda kendi aracınızın masraflarını kasko karşılar. Kasko koruması ile aracınızı çarpma, çarpışma, hırsızlık gibi hasar maliyetlerine karşı koruyabilirsiniz. Bu nedenle kaskonun kapsadıkları nelerdir sorusuna genel olarak kendi aracınız hasarını karşıladığı cevabını verebiliriz ancak kasko kapsamı araç koruması bazında oldukça geniştir. Aracınızı korumak için sunayyildirim.com’dan teklif alabilirsiniz.


Kasko Teminatları Nelerdir?

Kasko hangi durumlarda ödeme yapar sorusunu madde madde açıkladık:

  • Vurma, çarpışma
  • Devrilme, düşme yuvarlanma
  • Yanma
  • Hırsızlık
  • Aracın yetkisiz kişiler tarafından çekilmesi
  • Enflasyon
  • Koltuk ferdi kaza
  • Kilit sistemi teminatı
  • Terör
  • Mini onarım hizmeti
  • Sel
  • Kullanım kaybı teminatı
  • İhtiyari mali sorumluluk
  • Kötü amaçlı eylemler
  • Kemirgenlere karşı koruma
  • Orijinal anahtarın çalınmasına bağlı hırsızlık
  • Anahtar kaybı
  • Deprem
  • İkame araç teminatı
  • Eskime payı düşmeme
  • Acil ambulans hizmeti
  • Hukuksal koruma
  • Yol yardım hizmeti
  • Hasarsızlık koruma
  • Sigara ve benzeri maddelerin neden olduğu hasarlar

Kasko neleri kapsar konusunda en sık karşımıza çıkan ayrıntılı soru ve yanıtlarını yazımızın devamında bulabilir ve en uygun kasko için sunayildirim.com adresinden teklif alabilirsiniz.


Çarpma, Çarpışma Halinde Araç Kasko Sigortası Zararı Karşılar mı?

Aracınız park halindeyken başka bir araca çarptığınızda aracınız hasar görürse veya trafikte size başka bir araç çarparsa meydana gelen hasar, sigortanız tarafından karşılanır. Ayrıca, emanet bir araba ile bir kaza olabilir. Ancak trafikte veya park halindeyken olan kazaların masraflarının karşılanabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Örneğin, sigorta sahibi şahsi aracına kasten zarar verirse, kasko şirketi hasarı ödemeyecektir. Aracınızı çarpma ve çarpışma durumlarından korumak için sunayyildirim.com’dan teklif alabilirsiniz.

  KASKO TEKLİFİ AL

 

Tek Taraflı Kazaları Kasko Karşılar mı?

Sadece tek bir araçla kaza yapılması da mümkündür. Örneğin, "Arabamla direğe çarptım, sigorta karşılar mı?" ve benzeri durumlar tek taraflı kaza anlamında gelir. Peki, tek taraflı bir kaza durumunda kasko ödeme yapıyor mu? Aracınızın bir duvara ya da bariyere çarpması gibi olaylar, sigorta şirketinize göre değişmekle birlikte kasko kapsamındadır.

Tek taraflı bir kaza durumunda sürücü trafik polisini aramalı ve protokole uyarak tutanak tutulmasını sağlamalıdır. Rapor, olayın niteliği ve sürücünün alkol durumu gibi ayrıntıları içermelidir. Çünkü kasko sigortasının tek taraflı kazaları kapsaması için belirli koşulların sağlanması gerekebilir. Sürücünün alkollü olması gibi nedenlerden dolayı kişiye ödeme yapılmamış olsa bile, kazanın tüm detaylarını not etmek gerekir. Raporlama yapıldıktan sonra sigorta şirketine haber verilir ve süreç bu şekilde devam eder. Size uygun sigorta şirketi ve kaskoyu öğrenmek için sunayyildirim.com adresinden teklif alabilirsiniz.

 

Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Hasarı Karşılar mı?

Kazada %100 kusurlu olunması durumunda kaskonun hasarı karşılayıp karşılamadığı merak edilen sorular arasındadır. Kasko sigortası, bir kazada %100 kusurlu olmanız durumunda da masrafları kapsar. Başka bir deyişle, trafik sigortanız kazada kusurlu olduğunuz için başkasının hasarını karşılarken, kasko sigortanız kendi aracınızın hasarını karşılar. Kazada kusur, kasko ödemeleri için bir engel oluşturmaz. Bazı durumlarda kasko ödeme yapmayabilir ve sigorta şirketi ile sigortalı arasındaki sözleşmeye istinaden yasal işlem başlatıldığı durumlar olabilir. Kasko kapsamına alınamayan bazı durumları yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.


Kasko Karşı Tarafın Hasarını Karşılar mı?

Kasko sigortası, İhtiyarı Mali Mesuliyet (İMM) ile karşı tarafın trafik sigortası limitlerini aşan zararını karşılayabilir. Yani kasko sigortasının karşı tarafın hasarını karşılayıp karşılamadığı sorusunun cevabı İMM teminatıdır. Genellikle, kasko sigortası başkasının değil, kendi arabanızın hasarını öder. Trafik sigortası karşı tarafın zararını karşılar, ancak trafik sigortasının belirli limitleri vardır. 100.000 TL sınırını aşan hasar masrafları için trafik sigortası yetersiz kalabiliyor ve işte bu noktada İMM kasko teminatı devreye giriyor. Trafik sigortası kapsamına girmeyen karşı tarafın uğrayacağı hasarlar kaskonuz tarafından karşılanacağı için bütçenizi korumuş olursunuz. Bu durumda bütçenizi koruma altına almak için sunayyildirim.com’dan kasko teklifi alabilirsiniz.


Aracın Çalınması Durumunda Araç Kasko Sigortası Zararı Karşılar mı?

Kasko kapsamında değerlendirilen risklerden biri de aracın çalınmasıdır. Araç çalınmasından kaynaklanan maddi hasarlar, kasko sigortası kapsamındadır. Kasko sigortası teklifi için sunayyildirim.com adresini tercih edebilirsiniz.

  KASKO TEKLİFİ AL

 

Arabanın Yanması Durumunda Araç Kasko Sigortası Zararı Karşılar mı?

Yangın, çarpışma ve çalınma ile birlikte araçların yanması da kasko sigortasının ana teminatları arasındadır. Bu gibi durumlarda aracınızı güvende tutmak için sunayyildirim.com’dan kasko sigortası teklifi alabilirsiniz.


Araç Yanarsa Ne Yapılmalı?

Araç kasko sigortası, sigortalının ihmalinden veya aracın bakımsız olmasından kaynaklanmadığı sürece, yanma tarafından kaynaklanan hasarları kapsar. Araç yangını durumunda sigorta sahibi; yangını durdurmak için elinden geleni yapmak, gerekli koruma ve kurtarma tedbirlerini almakla yükümlüdür.

Sigortalı aracınız herhangi bir nedenle alev alırsa;

  1. Önce sakin olmaya çalışın ve acele etmeyin.
  2. Aracı güvenli bir yere park edin ve kontağı kapatın.
  3. Araçta başka kişiler varsa onların inmelerini sağlayın ve hiçbir nedenle araca tekrar girmeyin.
  4. Çevrenizin güvenliğini sağlamak için çevrenizdekileri uyarın.
  5. Bir aracın kaputunun veya kapılarının açılması hava akışını artırabilir ve yangını artırabilir. Bu nedenle kaputu veya diğer kapıları açmayın.
  6. İtfaiyeye haber verin.
  7. Yanan aracın fotoğraflarını ve videolarını her açıdan çekin.

Olaydan sonra;

  1. En geç 5 iş günü içerisinde kasko yaptırdığınız sigorta şirketi ile görüşerek hasar tespit işlemini başlatmalısınız.
  2. Sigorta şirketi gerekli belge ve bilgileri sigortalıdan alır, araca verilecek hasar ve tazminat miktarını belirler ve 15 iş günü içinde sigortalıya bildirir.
  3. Bunların dışında araç sahibinin gerekli özeni göstermemesi ve ihmali sonucu oluşan hasar kasko kapsamına girmez. Böyle bir durumu önlemek için araçların bakımını asla ihmal etmemek gerekir.


Motor Yanmasına Yol Açan Durumlar Nelerdir?

Motor yangınlarının ana sebeplerinin araç bakımının aksatılması ve motordaki yağın bitmesi olduğu biliniyor. Bu tür motor yangını araç sahibinin sorumluluğundadır ve tamamen öngörülebilir bir hasar olduğu için kasko kapsamında değildir.

Ayrıca, kasko sigortası kapsamına giren olaydan kaynaklanan bir motor yangını olmadıkça; aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımının her türlü arızasından kaynaklanan hasarlar da teminat kapsamı dışındadır. Kasko teminatları hakkında daha fazlasını öğrenmek için sunayyildirim.com sitesinden teklif alabilirsiniz.


Aracın Arızalarını Kasko Sigortası Karşılar mı?

En çok merak edilen konulardan biri, kasko sigortasının bir aracın kaza veya çarpışma olmadan meydana gelen hasarını karşılayıp karşılayamayacağıdır. Kasko sahibinin poliçesinde belirtilen teminat "aracın arızalanması" konusunu içeriyorsa aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

  • Aracın herhangi bir parçasının arızalanması veya bozulmasının nedeni, rutin muayenelerin (yağ eksikliği, susuzluk, donma, aşınma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve poliçede belirtilmiş olan hayvanlar tarafından kaynaklanan hasar) ve bakımın ihmal edilmesiyse, kasko kapsamına girmez. Ancak ek teminatlarla korunabilir.
  • Aracın mekanik, elektrikli veya elektronik aksamında meydana gelebilecek herhangi bir arıza veya hasar, sigorta kapsamındaki bir olaydan (çarpma, çarpışma ve çalınma) kaynaklanmadıkça kasko sigortası kapsamı dışındadır.


Kasko Aküyü Karşılar mı?

Daha önce de belirtildiği gibi, kasko sigortası genellikle mekanik hasarı kapsamaz. Kasko sigortası, poliçede yazan özel hüküm ve koşullarının kapsamı ile ilgili olmayan akü hasarının maliyetini karşılamaz. Sigorta poliçeniz akü hasarının nasıl oluştuğuna bağlı olarak farklı teminatlar içeriyorsa, en doğru bilgi için poliçenizin özel şartlarına başvurmanız daha doğru olur. Aracın bakımlarını aksatmadan yaptırmış olmanız da bu durumda oldukça önemlidir. İhmalden kaynaklanan zararı kendi bütçenizden karşılamanız gerekebilir.


Kasko Motor Arızasını Karşılar mı?

Kasko sigortasından yararlanabilmek için öncelikle araçta bir hasar meydana geldiğinde hasarın nedeni araştırılır. Yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, paslanma, çürüme bakımsızlık vb. nedenlerle kasko kapsamına girmeyen ve ek teminat olarak değerlendirilmeyen motor hasarları karşılanmayacaktır. Bu gibi durumlarda, hasarı önlemek için aracın bakımının ihmal edilmemesi çok önemlidir.


Kasko Hasar Ödeme Süresi Ne Kadardır?

Kasko şirketinin hasarı karşılarken uyguladığı belirli bir prosedür vardır. Hasarın durumuna ilişkin bilirkişi görüşünün hazırlanıp sunulmasının ardından ödeme süreci başlar. Sigorta şirketlerinin şartlarına ve hasarın niteliğine göre değişmekle birlikte, kasko hasar ödemesi genellikle 10-15 gün içinde yapılır. Sigorta şirketleri kural gereği 45 iş günü içinde tazminatı ödemek zorundadır.


Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?

Hangi durumda kasko zararı karşılamaz sorusunun yanıtlarını sıraladık;

  • Anahtarın ele geçirilmesi sonucunda çalınması,
  • Kapıların veya camların açık bırakılması sonucu çalınması,
  • Anahtarın kontakta unutulması sonucu çalınması,
  • Anahtarının sınırları ve adresi belli otopark işletmesinin görevlisine teslim edilmesi sonucu çalınması,
  • Anahtarın belediyeye ait otopark görevlisine verilmesi sonucu çalınması,
  • Araç satın alma bahanesiyle test sürüşü yapan kişiler tarafından çalınması
  • Trafikte deneme sürüşü yapan kişiler tarafından çalınması,
  • Bar ve benzeri yerlerde park görevlileri veya park görevlisi kılığına giren kişiler tarafından hırsızlık yapıldığında sigortalının kusuru yüksektir.

Bunlara benzer olaylarda sigortalı ile sigorta şirketi arasında çıkabilecek bir uyuşmazlık nedeniyle sözleşme hukuki bir nitelik kazanabilir. Bu bilgiler kasko poliçesinde yer almaktadır ancak birçok sigortalı poliçelerini okumadıkları için bu bilgileri unutmaktadır. Bu nedenle kasko poliçelerini detaylı olarak okumak gerekir. Kasko poliçe tekliflerini görmek için sunayyildirim.com adresini ziyaret ederek teklif alabilirsiniz.

  KASKO TEKLİFİ AL

 

 

Online Kasko Teklifi Nasıl Alınır?

En iyi kasko fiyatları için sadece birkaç dakikanızı ayırın, kasko hesaplayın ve anlaşmalı sigorta şirketlerinden online kasko tekliflerine gidin. En ucuz sigortadan kapsamlı teminata kadar tüm teklifleri tek ekranda görebilirsiniz. Böylece ihtiyacınıza uygun kaskoyu hemen seçmek çok daha kolay olmaktadır.

Aracınızı güvence altına almak için kasko yaptırmak gerektiğini unutmayın, en uygun kasko için Sunay Yıldırım Sigorta’yı tercih edin.

Hızlı Sigorta Karşılaştırma

20'den fazla sigorta 2 dakikada birçok sigorta sağlayıcısının en uygun fiyatlarla sunduğu seçenekleri keşfedin, ve hemen sigorta poliçenizi oluşturun.